Watermolen  

Volledige restauratie van zeer bouwvallige watermolen, voorzien van nieuw rad met groene stroom generator ism opdrachtgever Ecopower, herbestemming als restaurant Ter Bogaerden


Uitzonderlijke houtskelet 

Estetische zelfdragende structuur in houtskelet die voldoet aan de hedendaagse bouwvoorschriften en dit zonder constructieve elementen in het zicht. De houtskelet heeft een bouwschil van slechts 20cm dik ! De zelfdragende structuur heeft een organische vorm waarvan de ontplooïng een rechthoek is met de verhoudingen van een gewoon A4-papier (ism 51N4E).


Mobiele houtskelet woonbox 

Dampopen en ecologisch verantwoorde houtskelet die voldoet aan de hedendaagse isolatienormen. De woonbox heeft de grootst mogelijke afmeting voor transport met uitzonderlijk vervoer (5m-12m). Met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 120m² met daarin 3 slpkmrs, berging, badkamer, wc, keuken/living. In de gekozen opstelling voorzien van dakterras van 35m² en 2 overdekte terrassen (15m² en 20m²).


Antieke Serre 

De jonkvrouw vroeg aan haar manlief : “Ik wil die serre in mijnen hof zoals als ze daar staat”

Begin 20e eeuwse abdij-serre in zijn geheel verzet om de authenticiteit en patines te bewaren. In dit geval het glas, de mastiek en het ijzeren geraamte.


Stoomzagerij

Opkuis van de vervallen site en conservering van de aanwezige relicten.


Vuurmolen 

Restauratie machines en objecten om terug te plaatsen als educatieve en decoratieve elementen, passend bij de herbestemming als gemeentehuis van Overijse.

( vb. oude silowanden zijn herwerkt tot decoratieve wanden, …)


Bakhuis 

100 jaar oud bakhuis in zijn geheel (4m !) verzet om esthetische redenen. Het bakhuis behield zo zijn authentieke patine met zowel de scheuren, voegen, …